Vyskúšajte tento recept s morčacím na mede, po ktorom sa vám budú stravníci olizovať až za ušami.
Ingrediencie
- 500g vykostených morčacích pŕs
 - 1 vetvička rozmarínu
 - 1/3 hrnčeka masla
 - 1/3 hrnčeka medu
 - 1/3 hrnčeka bieleho vína
 - Korenie na kura
 - Korenie
 
Postup
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte biele víno a priveďte k bodu varu.
 - Potom okoreňte a vlejte med. Nezabúdajte neustále miešať, aby sa med nepripálil na dne hrnca.
 - Pridajte vetvičku rozmarínu a varte 3-5 minút.
 - Potom odstráňte rozmarín. Mäso zo všetkých strán jemne okoreňte korením na kura, vložte ho do pekáča a potom polejte hotovou medovou omáčkou.
 - Ešte posypte čiernym korením, umiestnite rozmarín na hornú časť mäsa a vložte do predhriatej rúry. Pečte 45 minút, potom ho znovu polejte omáčkou.
 - Pečte ďalšiu 1 hodinu a zakaždým po 30 minútach znovu polejte medovou omáčkou.
 - Podávajte s kašou, s ryžou alebo napríklad zemiaky či hranolky.
 

TIP: Vyskúšajte aj tieto recepty na morčacie medailónky .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín