Vyskúšajte morčacie mäso so smotanovou omáčkou a hubami. V jesenných dňoch si navyše namiesto šampiňónov môžete dôjsť do lesa nazbierať čerstvé hríby.
Ingrediencie
- 1kg morčacích pŕs bez kože
 - 2 lyžice zmäknutého masla
 - 1 cibuľa
 - 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
 - 1/2 lyžičky soli
 - 1/2 lyžičky oregana
 - Štipka korenia
 - 250g čerstvých šampiňónov
 - 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
 - 200ml smotany na varenie
 
Postup
- Mäso očistite a rozdeľte na viac väčších kusov.
 - Pekáčik vymažte maslom a navrstvite nakrájanú cibuľu.
 - Mäso posypte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, oreganom a šampiňónmi.
 - Vložte ho do cibulí vyloženého pekáča a nakoniec podlejte vývarom a smotanou.
 - Zakryte alobalom a pečte na 180 ° C 1,5 hodiny. Priebežne mäso polievajte smotanovou omáčkou.
 - Po upečení nechajte 15 minút stáť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín