Vyskúšajte tento recept na morčacie karí v štýle pokrmu tikka masala. Mäso môžete pripraviť na kocky alebo nechajte prsia vcelku.
Ingrediencie
- 500g morčacích pŕs, nakrájaných alebo vcelku
 - 350ml konzervovaných paradajok
 - 1 cibuľa
 - 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
 - 1 lyžička chilli
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 3cm nastrúhaného zázvoru
 - 2 lyžičky kari korenia
 - 3 lyžičky garam masala
 - 200ml kokosového mlieka
 - 1 lyžica olivového oleja
 - Soľ a korenie na dochutenie
 
Postup
- Na hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a nechajte speniť cibuľu. Potom pridajte papriku a restujte cca 5 minút.
 - Pridajte čili, cesnak, strúhaný zázvor, garam masalu a karí korenie. Vymažte ďalšie 2 minúty. V prípade potreby prilejte trochu vody.
 - Pridajte morčacie mäso, konzervované paradajky, kokosové mlieko, soľ a korenie a duste na miernom ohni cca 15 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
 - Hotové podávajte s ryžou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín