Iste každý z nás pozná čínu s kuracím či bravčovým mäsom. Vyskúšajte ale tento recept s morčacím mäsom v štýle kung pao.
Ingrediencie
- 500g morčacích pŕs, nakrájaných na kocky
 - 2 lyžice sójovej omáčky
 - 3 lyžičky kukuričného škrobu
 - 1,5 lyžice vínneho octu
 - 1 lyžica hoisinovej omáčky
 - 1,5 lyžičky sezamového oleja
 - 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
 - 1 lyžica medu
 - 2 lyžice olivového oleja
 - Sušené chilli papričky podľa chuti
 - 3 jarné cibuľky
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžičky sušeného mletého zázvoru
 - Nesolené arašidy, hrubo nasekané
 
Postup
- V miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky s 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Zmiešajte s nakrájaným morčacím mäsom a nechajte odležať 10 minút.
 - V ďalšej miske zmiešajte 1 lyžicu sójovej omáčky so zvyšnou 1,5 lyžičky kukuričného škrobu. Prilejte vínny ocot, lyžicu hoisinovej omáčky, sezamový olej, vývar, med a dobre premiešajte.
 - V hlbšej panvici zohrejte olej, pridajte marinované kura a restujte 2 minúty z každej strany.
 - Do panvice pridajte chilli, jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a restujte 2 minúty. Potom prilejte omáčku, ktorú ste si pripravili.
 - Duste do zhustnutia asi minútu. Dochuťte soľou, prípadne sójovou omáčkou a podľa potreby zrieďte trochou vody.
 - Podávajte s ryžou a posypané cibuľkou a arašidy.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín