Indický recept ľahko pikantnej chuti, ktorú v prípade potreby môžete zjemniť. Stačí keď pridáte viac bieleho jogurtu.
Ingrediencie
- 200 g hovädzie sviečkové
 - 1 väčšia cibuľa
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 1 plechovka kájaných paradajok
 - 2 lyžice bieleho jogurtu
 - 2 lyžice masla
 - 1 kocka hovädzieho bujónu alebo 100 ml hovädzieho vývaru
 - 1 lyžica kukuričnej múky
 - 5 klinčekov
 - 3 guličky nového korenia
 - 1 bobkový list
 - 2 lyžice curry
 - ½ lyžičky škorice
 - 5 guličiek čierneho korenia
 - ½ lyžičky koriandorvých semienok
 - 2 lístky šalvie
 - 1 sušená chilli paprička tejo
 - ½ lyžice cukru
 - soľ
 
Postup
- Vo väčšej panvici rozpustite lyžicu masla, sprudka na ňom opečiete mäso nakrájané na rezančeky.
 - Keď mäso zhnedne vyberte ho (vrátane šťavy) z panvice a dajte bokom.
 - Do panvice dajte druhú lyžicu masla a pozvoľna na ňu osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
 - V mažiari rozdrvte najemno všetko korenie okrem bobkového listu a chilli papričky.
 - Keď cibuľa zosklovatia zasypte ju zmesou korenia, pridajte bobkový list, čili papričku a najemno nasekaný cesnak a krátko opražte.
 - Pridajte paradajky z plechovky, cukor a priveďte do varu.
 - Do panvice vráťte mäso a podlejte vývarom, príp. Bujónom rozpusteným v horúcej vode.
 - Prikryte pokrievkou a 20 minút duste na miernom plameni.
 - Potom vmiešajte jogurt, poprášte múkou, premiešajte a varte ešte 10 minút, kým omáčka zhustne.
 - Dochuťte soľou, v prípade potreby pridajte cukor alebo citrónovú šťavu.
 - Takto upravené hovädzie rezančeky podávajte s ryžou alebo s indickými plackami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín