Obľúbený taliansky recept na ľahkú bábovku, ktorú rad Talianov s obľubou konzumuje spoločne so šálkou silného espressa.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
 - 2 šálky hladkej múky
 - 1 šálka cukru
 - 1/2 šálky gréckeho jogurtu
 - 1/2 šálky olivového oleja
 - 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
 - 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
 - 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
 - štipka soli
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
 - V miske pomocou mixéra vyšľahajte vajcia s cukrom.
 - Pridajte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
 - Dôkladne premiešajte.
 - Následne pridajte postupne preosiatu múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli.
 - Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte do podoby jednoliateho cesta.
 - Zmes následne prelejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
 - Pečte približne po dobu 35-40 minút.
 

 Tip: Ak chceme, aby bola bábovka naozaj veľmi rumovo-citrónová, urobíme si na nej ešte citrónovú polevu a prilejeme do nej aj trošku rumu.
 Ak chceme naopak chuť citróna trochu zjemniť, prípadne môžeme skúsiť čokoládovú polevu s rumom. 

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín