Zaujímavá kombinácia hovädzieho steaku s omáčkou z rumu, kokosového mlieka a karí a exotického ovocia, ktorú by ste mali ochutnať a potešiť svoje chuťové bunky.
Ingrediencie
- 200 gramov dlhozrnnej ryže
 - soľ
 - 1 polievková lyžica mandlí (15 gramov)
 - 4 steaky z hovädzej sviečkovej (po cca 150 gramoch)
 - mleté chilli
 - 2 lyžice repkového oleja
 - 1 čajová lyžička červenej kari pasty
 - 4 lyžice bieleho rumu
 - 200 ml kokosového mlieka
 - 1 papája
 - 1 ananás
 - 2 jarné cibuľky
 - 1 lyžička masla
 
Postup
- Uvarte ryžu v slanej vode podľa pokynov na obale.
 - Opražte mandle na suchej panvici, kým sa nerozvonia.
 - Steaky dochuťte čiernym korením.
 - Na panvici rozpáľte olej a steaky opečte z každej strany 2-3 minúty.
 - Dochuťte soľou.
 - Zmiešajte karí pastu s rumom, prilejte kokosové mlieko, prikryte a nechajte dusiť asi 5 minút na veľmi miernom ohni.
 - Olúpte papáje a ananás a semienka papáje nechajte bokom.
 - Papáju a ananás nakrájajte na kúsky.
 - Opláchnite a nasekajte jarnú cibuľku.
 - Na ďalšej panvici rozpáľte maslo a na vysokom ohni restujte papáje, ananás a jarnú cibuľku, cca 2–3 minúty.
 - Steaky nakrájajte na plátky a podávajte so zmesou ovocia a jarnej cibuľky a omáčkou na 4 tanieroch.
 - Posypte papájovými semienkami a servírujte s ryžou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín