Batátové hranolky pečené na panvici

Batátové hranolky pečené na panvici

Tieto hranolčeky zo sladkých zemiakov sú dokonale chrumkavé, akoby ste ich dostali v reštaurácii! Sladké hranolky budeme v tomto recepte smažiť do zlatohnedej dokonalosti. Podávajte hranolky ku grilovanému mäsu alebo sendvičom.

Čo budeme potrebovať

  • 4 batáty strednej veľkosti
  • 80 g kukuričného škrobu
  • 600 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 3/4 lyžičky korenia
  • nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Umyte a olúpte sladké zemiaky.
  • Nakrájajte sladké zemiaky na tyčinky.
  • Batáty dvakrát prepláchneme v studenej vode.
  • Hranolky varte vo vode 4 minúty, kým nezmäknú. Vyberte hranolky a vložte ich do ľadového kúpeľa.
  • Pripravte si cesto na hranolky zmiešaním kukuričného škrobu s rovnakým množstvom vody v miske.
  • Cesto dochutíme 2 lyžičkami soli a 3/4 lyžičky korenia.
  • Hranolčeky namáčajte v cestíčku a nechajte 2 minúty odpočívať na papierovej utierke.
  • Zahrejte hrniec s rastlinným olejom.
  • Zmažte batátové hranolky v dávkach 7-15 v závislosti od veľkosti vášho hrnca.
  • Vymažte hranolky 5-7 minút dozlatista.
  • Keď sú hranolky hotové, položte ich v jednej vrstve na papierové obrúsky, aby odkvapkali.
  • Dochuťte ďalšou soľou a korením podľa chuti a podávajte ich horúce a chrumkavé. V prípade potreby pridajte petržlenovú vňať.

Hranolky môžete vyprážať na panvici, ale lepší a jednoduchší spôsob je mať fritézu. Ale sú si zaobstarať? To zistíte v našej recenziu na 6 moderných fritéz, ktoré vám uľahčia vaše varenie!

Chrumkavé sladké hranolky pečené na oleji v panvici s kečupovým dipom.
Zdroj: blessthismessplease.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.