Batátové hranolky v rúre

Batátové hranolky v rúre

Tieto sladké zemiakové hranolčeky pečené v rúre sú tak návykové! Plátky sladkých zemiakov pokvapkané olejom, posypané korením a pečené na vysokej teplote, kým nezhnednú a okraje nebudú chrumkavé. Skúste ich sami.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg sladkých zemiakov (asi 3 veľké)
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • kombinácia korenia: čili prášok, údená paprika, čínska zmes piatich korení, korenie na tekvicový koláč, garam masala, cajunské korenie atď.

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Do rúry vložte pekáč alebo plechy na pečenie, aby sa predhriali.
  • Batáty olúpeme a odkrojíme konce.
  • Zemiaky rozkrojte pozdĺžne napoly a potom, ak sú veľmi dlhé, priečne.
  • Batáty dajte do veľkej misy a pridajte olej. Dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Posypte soľou a korením podľa vlastného výberu. Rukami dobre premiešajte, aby sa všetky kúsky obalili olejom a korením.
  • Vyberte predhriaty plech z rúry. Batáty opatrne rozložte v jednej vrstve na plech.
  • Pečte 15 až 25 minút.
  • Po prvých 10 minútach vyberte plech z rúry a pomocou klieští otočte všetky kúsky sladkých zemiakov.
  • Vráťte do rúry a pečte ďalších 5 až 15 minút, alebo kým nezhnednú.
  • Doba pečenia závisí od teploty rúry a veľkosti plátkov.

Čím budú hnedšie, tým budú chrumkavejšie, ale medzi zhnednutým a spáleným je tenká hranica, ktorá je nepožívateľná. Aj keď naozaj stmavnú, mali by byť stále dobré, pretože sladké zemiaky karamelizujú prírodné cukry. Takže pozorne sledujte.

Košíček plný opečených hranoliek s dvoma dipmi.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.