Bábovka bez lepku alebo gluten free, vás presvedčí, že klasika nemusí byť vždy najlepšia!

Recept na bezlepkovú bábovku je rovnako chutný ako ten na jej klasickú verziu.

Pochutnajte si s nami na gluten free verzii a možno si ju naozaj obľúbite!

Aké sú tie najlepšie gluten free múky? To sa dozviete na konci článku.

Aké sú najlepšie bezlepkové múky na pečenie?

  1. Mandľová múka sa vyrába mletím celých mandlí. Táto múka obsahuje vysoké percento bielkovín a zdravých tukov. Vďaka svojej jemnej textúre je skvelá na pečenie dezertov, ako sú muffiny, koláče a sušienky.
  2. Kokosová múka sa vyrába mletím usušeného kokosu a má vysoký podiel vlákniny, ktorá je dobrá pre vaše zažívanie. Jej ľahko sladkastá chuť dodáva sladkým dezertom príjemný nádych. Problémom môže byť, že veľmi jednoducho absorbuje tekutiny, takže ju treba používať v správnom pomere s ostatnými ingredienciami.
  3. Quinoová múka je vyrobená z mletých quinoových zŕn a je bohatá na bielkoviny, vlákninu a minerály. Je vynikajúci na pečenie chleba, palaciniek a báboviek.
  4. Ryžová múka sa vyrábaná mletím ryže a je najobľúbenejšou a najviac používanou múkou v bezlepkových diétach. Najlepšie je na pečenie tort, piškót a šišiek.
  5. Zemiaková múka sa vyrába zo sušených zemiakov a je vhodná na pečenie chleba, sušienok a základových krust. Zemiaková múka pridáva pečivu vlhkosť a štruktúru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.