Užite si toto svieže a ľahké červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami. Ideálny letný pokrm!
Čo budete potrebovať
- 600 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na kocky
 - 400 ml kokosového mlieka z konzervy
 - 1 a ½ lyžice červenej kari pasty
 - 2 stonky citrónovej trávy, nakrájané na 5 cm kúsky
 - 1 a ½ lyžice rybej omáčky
 - 2 lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
 - nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
 - 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
 - 1 veľká mrkva, olúpaná a nastrúhaná
 - 1 a ½ šálky cukrového hrášku
 - 170 g vlasových ryžových rezancov
 - 55 mungo klíčkov na ozdobu
 - celé lístky koriandra na ozdobu
 - 2 jarné cibuľky, nakrájané, na ozdobu
 
Postup
- Do veľkého hrnca pridajte kokosové mlieko.
 - Vmiešajte karí pastu.
 - Po premiešaní pridajte citrónovú trávu, rybiu omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a kôru a kurací vývar.
 - Priveďte do varu, znížte teplotu a prikryté varte ~ 15 minút.
 - Ochutnajte omáčku a pridajte viac karí pasty, ak ju chcete pikantnejšiu, a podľa chuti dosoľte.
 - Pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia a varte ~ 3-4 minúty.
 - Odstráňte citrónovú trávu a pridajte cukrový hrášok a nastrúhanú mrkvu.
 - Vypnite sporák, odkryte, pridajte ryžové rezance a nechajte asi 5 minút odstáť, alebo kým nebudú rezance mäkké.
 - Vložte rezance (pomocou klieští alebo vidličky) do misiek a zalejte omáčkou.
 - Navrch dajte mungo fazuľu, jarnú cibuľku a koriander.
 - Nechajte si chutiť!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín