Huby, karamelizovaná cibuľka a štipka chilli dodávajú týmto jednoduchým kuracím cestovinám ten správny šmrnc, vďaka ktorému na ne len tak nezabudnete!
Čo budete potrebovať
- 1 kuracie prsia, s hmotnosťou cca170 g
 - 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
 - morská soľ
 - čerstvo mleté korenie
 - 170 g cestovín farfalle
 - 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
 - 3 strúčiky cesnaku, nasekané
 - 1/2 lyžičky cukru
 - 2 šálky hlivy ustricovej, veľké kusy nakrájajte na polovice
 - 1 a 1/2 šálky húb shiitake, nakrájaných na tenké plátky
 - 1/8 lyžičky vločiek chilli
 - 1/2 šálky nakrájaných paradajok (čerstvých, ak je sezóna, alebo z konzervy)
 - čerstvá petržlenová vňať
 - parmezán, na ozdobu
 
Postup
- Kuracie prsník ochuťte 1/8 lyžičky morskej soli a čerstvo mletým čiernym korením.
 - V malej panvici rozohrejte 1 lyžicu extra panenského olivového oleja na stredne vysokom plameni.
 - Pridajte mäso a restujte 1 minútu.
 - Mäso otočte, znížte plameň, prikryte a varte 8 minút.
 - Zložte panvicu z platne a nechajte prikryté 10 minút, potom kura naporciujte vidličkou.
 - Medzitým vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
 - Vo veľkej panvici rozohrejte zvyšný extra panenský olivový olej na vysokom plameni.
 - Pridajte cibuľu a restujte 5 minút, kým nezačne hnednúť.
 - Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
 - Pridajte všetky huby a varte, kým nezmäknú a nezhnednú, asi 10 minút.
 - Vmiešajte chilli a paradajky.
 - Pridajte cestoviny a nakrájané kura do panvice a premiešajte, aby sa dobre obalili.
 - Bohato dochuťte morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
 - Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a parmezánom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín