Tenké bravčové plátky plnené syrom a mätou s dymovou paradajkovou omáčkou sú jedinečná delikatesa, na ktorej si pochutnajú všetci vaši hostia!
Ingrediencie
- 2 x 500g bravčové bábiky, rozpolené na šírku, pokrájané na tenšie plátky, ktoré naklepte
- 8 plátkov šunky serrano alebo prosciutto, rozpolených na šírku
- 150 g mozzarelly, nahrubo nastrúhané
- 1/2 šálky veľkých listov mäty piepornej
- 4 x 60 g dlhej slaniny, rozpolenej na šírku
- 2 lyžice olivového oleja
Na Sofrito:
- 60 ml (1/4 šálky) olivového oleja
- 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na tenké plátky
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 500 g cherry paradajok, rozpolených
- 150 ml suchého sherry
Postup
- Na Sofrito zohrejte na panvici na strednom plameni olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak, cibuľu a 1 čajovú lyžičku soli a varte 5 minút alebo do mäkka.
- Pridajte paradajky a varte ďalších 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
- Pridajte sherry a duste 8 minút, potom dochuťte mletým čiernym korením.
- Teraz si pripravte závitky.
- Zrežte bravčové mäso z boku na plátky tak, aby vám vznikli kúsky veľké približne 14 cm x 16 cm.
- Na vrch každého plátku mäsa dajte 4 kusy šunky, posypte syrom a prikryte niekoľkými lístkami mäty.
- Rolujte z dlhej strany, okolo každej rolky omotajte 2 kusy slaniny z každej strany a zaistite špáradlá.
- Ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
- Na panvici zohrejte na strednom plameni olivový olej, pridajte rolky a restujte 10 minút alebo kým nezhnednú.
- Pridajte 1/2 šálky vody, prikryte a varte ďalšie 2–3 minúty alebo do uvarenia.
- Vyberte z panvice, prekrájate na polovice uhlopriečne a podávajte so sofritom, posypané zvyšnými natrhanými lístkami mäty.

Pokiaľ vám tieto závitky zachutili, určite využijete aj naše ďalšie recepty na kapustové závitky 4x inak!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín