Majonéza je prakticky základom receptu na pochúťkový šalát. A čo môže byť lepšie ako pravá domáca majonéza, pri ktorej viete, čo do nej dávate, nie je plná farbív, konzervantov a navyše recept na nej je neskutočne jednoduchý.
Čo budeme potrebovať
- 2 vaječné žĺtky
 - Vrchovatá lyžička dijonskej horčice
 - 500 ml oleja
 - 1-2 lyžice bieleho vínneho octu
 - Šťava z ½ citróna
 - Soľ
 
Postup
- V mise si ušľaháme žĺtky
 - Potom pridáme horčicu a spoločne so žĺtkami šľaháme
 - Postupne začneme pridávať ½ oleja a pokračujeme v nepretržitom šľahaní 3-5 minút
 - Keď pridáme polovicu oleja, zašľaháme lyžicu octu
 - Postupne pridávame druhú polovicu zostávajúceho oleja
 - Majonézu dochutíme soľou, citrónovou šťavou
 - Ochutnáme a poprípade pridáme ešte jednu lyžicou octu
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín