Burito alebo mexická plnená tortilla, ktorá vás nenechá hladnými

Pšeničná tortilla naplnená na prasknutie! Tak to presne sú tieto recepty na tradičné mexické burrito, ktoré musíte ochutnať!

Vychutnajte si chuť krémových fazule, avokádového guacamole a štipľavej salsy v jednej rolke!

Uvarte si túto pochúťku, ktorú môžete aj jednoducho skladovať v mrazničke, pre vaše ďalšie mexické maškrtenie!

Ako zabaliť burrito

Ako sme avizovali už na začiatku, či si neviete rady ako burrito správne zabaliť, pozrite sa na toto inštruktážne video a nesiahnete vedľa.

How To Roll A Burrito
Zdroj: Thrilliist

Mexická kuchyňa je známa pre svoju schopnosť skombinovať tradíciu a modernu. Jej počiatku siahajú až do obdobia predkolumbovského.

Tradičné prísady sa používajú už z obdobia Mayov, ktorí ako prví domestikovali kukuricu.

Ďalší obyvatelia južnej a strednej Ameriky potom prinášajú ďalšie ingrediencie, ktoré poznáme až dodnes. A to napríklad fazuľa, tekvica, amarant, chia, avokádo, paradajky, kakao, vanilku, agáve, morku, spirulinu, sladké zemiaky, kaktusy a chilli papričky.

Po dobytí Aztéckej ríše Španielmi, bola mexická kuchyňa doplnená o suroviny ako je mäso z domácich zvierat (hovädzie, bravčové, kuracie a kozie), mliečne výrobky (najmä syry a mlieko), ryža, cukor, olivový olej a rôzne druhy ovocia a zeleniny.

Španieli tiež rozšírili repertoár štýlov, ktorými sa doteraz tu varilo. Španielsky vplyv v mexickej kuchyni je tiež viditeľný v jej sladkých pokrmoch ako sú: alfajores (kokosové sušienky), alfeniques (cukrovinka z trstinového cukru), borrachitos (farebné želé cukríky) a churros (sladkosť podlhovastého tvaru z cesta na šišky – vyrobte si sladkosť aj doma s naším receptom).

O tom ako významná tradičná mexická kuchyňa je vo svete, svedčí aj jej zapísanie v roku 2010 na Reprezentatívny zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva UNESCO.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.