Domáci zemiakový chlieb

Domáci zemiakový chlieb

Chlieb zo zemiakov? Dnes rarita, v minulosti bežná vec. Pokiaľ vám zostane pár varených zemiakov, je chlieb ideálnym spôsobom, ako ich ešte využiť. Dodajú cestu vláčnosť a jemne zemitú chuť, ktorá vynikne obzvlášť v kombinácii s maslom a soľou.

Ingrediencie:

  • 300 ml vlažnej vody
  • 25 g masla
  • 1 vajce
  • 3 varené zemiaky (cca 150 g)
  • 1 lyžička krupicového cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 630 g pšeničnej chlebovej múky
  • 2 lyžičky sušeného droždia

Postup:

  • Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu, pridajte zmäknuté maslo a vajcia.
  • Navrch nastrúhajte olúpané varené zemiaky, vsypte cukor, soľ, múku a nakoniec droždie.
  • Nastavte program 6 – Rýchly, veľkosť chleba 1000 g, farba svetlá.
  • Pokiaľ je cesto príliš riedke, prisypte trochu múky, záleží na type zemiakov.
  • Upečený chlieb nechajte chvíľu vychladnúť a potom vyklopte na mriežku.
  • Najlepšie chutí čerstvý prvý deň.
Chlieb zo zemiakov na doske.
www.eta.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.