Ochutnajte vynikajúce recepty na americké šišky, ktoré sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Ešte ste neochutnali šišky v americkom štýle? Potom je najvyšší čas vyskúšať recepty na donuty.

Nádherne vonia, sú úžasne nadýchané, a tak jemné, že sa s každým sústom úplne rozplývajú na jazyku.

Chystáte detskú narodeninovú párty, večierok pre spolužiakov vášho potomka alebo len rodinnú oslavu?

Prekvapte svojich blízkych aj priatelia a vykúzlite im tento jednoduchý, a napriek tomu dokonalý múčnik v priebehu niekoľkých okamihov.

Niečo málo o donutoch záverom

Je to v podstate obľúbená americká desiata v podobe pečiva, ktoré sa pripravuje z kysnutého cesta. Samozrejme, že fantázii sa medze nekladú, takže sa dá vyrobiť aj bez kysnutia, teda bez droždia a dokonca aj bez lepku.

Podobá sa našej kolibe, ale vo väčšine prípadov sa vôbec neplní. Naopak sa osmažené či upečené cesto len namočí do polevy, prípadne obalí v cukre. Ten je možné aj ochutiť, či už škoricou, citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom a podobne.

Keď použijeme polevu, môže to byť v podstate akákoľvek, od čokoládovej, cez citrónovú až napríklad ku karamelovej. Môžete však naraziť aj na donuty, čo nemajú dieru, sú plné vynikajúcej náplne a povrch zdobí vrstva polevy.

Mrknite na video, ako sa tieto sladké dobroty vyrábajú vo veľkom v továrni:

DOUGHNUTS | How It's Made

Ako náplň môže byť použitý krém (napr. vanilkový, čokoládový), ďalej akákoľvek príchuť pudingu (jahoda, malina, čokoláda, vanilka, karamel atď.), ale aj marmeláda a iné.

Prvý donut

Hovorí sa, že americké šišky sú vlastne pôvodom z anglického grófstva Hertfordshire. Ich recept si vraj tamojší obyvatelia priviezli do Ameriky počas presídlenia. Jeho história tak siaha do prelomu 17. a 18. storočia.

Bez diery alebo s dierou?

Americké šišky sa stali populárnym múčnikom už v 30. rokoch 20. storočia. Vtedajší kuchári nakoniec po mnohých pokusoch rozhodli, že keď sa šiška uprostred vykrojí a vznikne v nej otvor, smaží sa lepšie a hlavne rovnomerne.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.