Krém, ktorým rezy budeme premazávať musí byť vyšľahaný z kvalitnej vysokopercentnej šľahačky, spoločne s tmavým kvalitným holandským kakaom. Táto kombinácia nám v chladničke dobre stuhne, a potom s ňou môžeme tortu krásne ozdobiť.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 3 žĺtky
 - 3 bielky
 - 200 g krupicového cukru
 - 8 lyžíc teplej vody
 - 50 g holandského kakaa
 - 100 g hladkej múky
 - ½ prášku do pečiva
 
Na parížsku šľahačku
- 350 ml smotany na šľahanie
 - 30 g krupicového cukru
 - 25 g kakaa
 
Na ozdobu
- 200 ml smotany na šľahanie
 - Belgické čokolády
 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
 - Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou
 - Do misy si preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva
 - Žĺtky vyšľaháme so 150 g cukru krupice a 8 lyžicami vody
 - Pridáme suché ingrediencie a miešame, kým nám nevznikne hutné cesto
 - Bielky si spoločne so zvyšným cukrom vyšľaháme do pevného snehu
 - Keď je sneh hotový, po častiach ho začneme pridávať do čokoládového cesta
 - Sneh vmiešavame opatrne, aby nám nespadol
 - Cesto musí byť jednoliate, nesmú tu zostať kúsky nezamiešaných bielkov
 - Takto pripravené cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy
 - Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút
 - Po upečení korpus necháme chvíľu hanbiť v plechu, potom ho vyberieme a prenesieme na mriežku
 - Na parížsku šľahačku dáme všetky suroviny do jedného hrnca a zvaríme ich
 - Stačí pár minút varenia
 - Potom vzniknutú zmes premixujeme tyčovým mixérom a dáme minimálne na 12 hodín odpočinúť do chladničky
 - Pred tým ako s krémom začneme zdobiť, pridáme k nemu 100 ml smotany a spoločne krém vyšľaháme
 - Krém by mal byť ľahký a nie úplne tuhý
 - Klasickú smotanu vyšľaháme do pevnej hmoty, tak aby sa s ňou dalo zdobiť (pokiaľ nám nechce tuhnúť použijeme stužovač)
 - Čokoládový korpus začneme, pomocou cukrárskeho vrecka, zdobiť oboma šľahačkami
 - Na šľahačkou ozdobené rezy pridáme kúsky čokolády a hotové rezy dáme, na pár hodín, oddýchnuť do chladničky
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín