Chutný a pestrý pokrm plný zeleniny a voňavých byliniek. Uvarte si ho spoločne s nami!
Ingrediencie
- 4 vajcia
 - 200 g červenej kápie
 - 200 g žltej kápie
 - 100 g póru
 - 100 g špargle
 - 50 g cibule
 - 1 mrkva
 - 1 strúčik cesnaku
 - tymian
 - majoránka
 - olivový olej
 - soľ, korenie
 
Postup
- Stonky špargle oškrabte škrabkou na zeleninu, aby ste odstránili tvrdé vonkajšie časti, potom stonky nakrájajte na cca 5 mm kúsky.
 - Očistite tiež ostatnú zeleninu. Pór a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.
 - Mrkva a papriky na malé kocky.
 - Do panvice s nepriľnavým povrchom nalejte olivový olej a vložte strúčik cesnaku.
 - Keď cesnak zozlatne, odstavte ho z ohňa a pridajte mrkvu, pór, soľ, korenie a varte 2 minúty.
 - Pridajte papriku, špargľu a varte ďalších 10 až 12 minút.
 - V prípade potreby prilejte malé množstvo vody, občasne miešajte.
 - V samostatnej miske rozšľahajte vajcia a pridajte soľ a korenie.
 - Pridajte tiež bylinky a metličkou premiešajte všetky ingrediencie.
 - Keď je zelenina hotová, vyberte ju z panvice a pridajte do rozšľahaného vajca.
 - Premiešajte a zmes nalejte do nepriľnavej panvice s priemerom 28 cm.
 - Priklopte pokrievkou smažte 6 až 8 minút na miernom ohni.
 - Potom frittatu obráťte a smažte z druhej strany 3 až 4 minúty.
 

Výživné raňajky či večera môžu byť tiež lahodné vajíčkové nátierky! Inšpirujte sa našimi receptami s tvarohom, tuniakom či avokádom!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín