Obohaťte svoju kuchyňu o tento skvelý recept, ktorý nepozná len tak niekto. Vaši hostia sa budú oblizovať!
Ale pozor, pred samotnou prípravou je nutné mäso marinovať 3 dni.
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej plece (nakrájané na kocky)
 - 2,5 polievkové lyžice mletého cesnaku
 - 1,5 polievkové lyžice mletého zázvoru
 - 1,5 polievkové lyžice tymiánu (čerstvého, nasekaného)
 - 2 polievkové lyžice morskej soli
 - 2 čajové lyžičky mletého koriandra
 - 1 čajová lyžička bieleho korenia
 - ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
 - ¾ čajovej lyžičky mletej škorice
 - ½ čajovej lyžičky muškátového orieška (nastrúhaného)
 - ½ čajovej lyžičky soli
 - ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
 - ¼ čajovej lyžičky mletého nového korenia
 - ¼ čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
 - 8 borievkových bobúľ
 - ¼ šálky suchého bieleho vína
 - 400 g bravčovej masti
 
Postup
- Nakrájané mäso vložte do mixovacej nádoby a pridajte k nemu všetky zvyšné ingrediencie, okrem masti.
 - Pomocou rúk všetko premiešajte, kým sa ingrediencie neprepoja.
 - Všetko zakryte potravinovou fóliou a vložte na 3 dni do chladničky.
 - Po tejto dobe vyberte zmes z chladničky a nechajte, v izbovej teplote, stáť 30 minút.
 - Predhrejte rúru na 135 °C.
 - Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, rozpustite v hrnci masť.
 - Vložte bravčové mäso do liatinového hrnca a prelejte ho rozpustenou masťou tak, aby bolo mäso úplne ponorené.
 - Hrniec prikryte vekom a vložte ho do rúry. Tam ho nechajte 2,5–3 hodiny, kým sa bravčové mäso nebude, pri bodnutí vidličkou, rozpadať.
 - Vyberte hrniec z rúry, nechajte ho vychladnúť a vyberte z neho borievky borievky.
 - Mäso z hrnca tiež vyberte a nakrájajte ho najemno.
 - Pomocou naberačky zozbierajte tuk z hornej časti šťavy v hrnci. Nenaberajte tekutú časť pod tukom. Tuk odložte bokom.
 - Nasekané bravčové mäso vložte do veľkej misy a pridajte k nemu masť spolu s ⅓ odloženou tekutinou. Zmiešajte, aby sa všetko dobre prepojilo.
 - Pridajte soľ podľa chuti.
 - Mäso následne vložte do veľkého pekáča a nechajte stáť najmenej 1 hodinu v izbovej teplote.
 - Zvyšok masti vložte do hrnca a zahrejte ho. Zmes z hrnca následne nalejte na vychladnuté mäso v pekáči, zakryte a nechajte chladnúť.
 - Vďaka tomuto postupu bude mäso tak zmäknuté, že ho ľahko natrite na obľúbené pečivo.
 - Tento recept na mäsovú nátierku skvele chutí s olivami, nakladanou zeleninou, špargľou, nakladanou cibuľou alebo paprikou.
 

Pripravujete radi pokrmy na masti? Potom vyskúšajte skvelé recepty na škvarkovú nátierku .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín