Vyskúšajte Wellington tentoraz vo variácii s mletým mäsom a vajcom. Skvelý, jednoduchý a lacný spôsob, ako dať populárnej klasike nový šmrnc!
Čo budete potrebovať
- 700 g mletého hovädzieho mäsa
- 5 vajec (4 vajcia natvrdo + 1 celé, surové, čerstvé vajcia)
- 1 malá biela cibuľa nakrájaná na drobno
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 šálka strúhanky
- 1 lyžica vločiek červeného chilli
- veľká hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica soli
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 balenie lístkového cesta
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- V miske zmiešajte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, chilli, petržlenovú vňať a soľ.
- Dobre premiešajte.
- Poprášte čistú pracovnú plochu hŕstkou múky a lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm.
- Jednu stranu lístkového cesta potrite dijonskou horčicou.
- Na vyváľaný plát dajte polovicu hovädzej zmesi.
- Vajcia uvarené natvrdo zarovnajte do radu doprostred mäsa.
- Pridajte zvyšok hovädzej zmesi, aby ste zakryli vajcia a vytvarujte poleno.
- Zarolujte a zastrčte konce dovnútra.
- Celé potrite vajíčkom a dajte na plech.
- Pečte 50 minút až 1 hodinu, alebo kým cesto nezezlátne a mäso nie je prepečené.
- Dobrú chuť!