Hovädzie sekaná s vajcom v lístkovom ceste

Hovädzie sekaná s vajcom v lístkovom ceste

Vyskúšajte Wellington tentoraz vo variácii s mletým mäsom a vajcom. Skvelý, jednoduchý a lacný spôsob, ako dať populárnej klasike nový šmrnc!

Čo budete potrebovať

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 5 vajec (4 vajcia natvrdo + 1 celé, surové, čerstvé vajcia)
  • 1 malá biela cibuľa nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 lyžica vločiek červeného chilli
  • veľká hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica soli
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 balenie lístkového cesta

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • V miske zmiešajte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, chilli, petržlenovú vňať a soľ.
  • Dobre premiešajte.
  • Poprášte čistú pracovnú plochu hŕstkou múky a lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm.
  • Jednu stranu lístkového cesta potrite dijonskou horčicou.
  • Na vyváľaný plát dajte polovicu hovädzej zmesi.
  • Vajcia uvarené natvrdo zarovnajte do radu doprostred mäsa.
  • Pridajte zvyšok hovädzej zmesi, aby ste zakryli vajcia a vytvarujte poleno.
  • Zarolujte a zastrčte konce dovnútra.
  • Celé potrite vajíčkom a dajte na plech.
  • Pečte 50 minút až 1 hodinu, alebo kým cesto nezezlátne a mäso nie je prepečené.
  • Dobrú chuť!
Mleté mäso s vojom v lístkovom ceste na doske.
www.ketchupwithlinda.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.