Nie každý má hrachovú kašu práve v láske, to sa však s naším receptom môže zmeniť! Servírujte ju s údeným mäsom a kyslou uhorkou a verte, že si pochutnáte.
Ingrediencie
- 500 g suchého deleného hrachu
 - 500 g údeného mäsa
 - 2 mrkvy
 - 1 petržlen
 - 1/4 zeleru
 - 1,5 cibuľa
 - 1-2 ks (nemusí byť) zemiakov
 - 15 guličiek čierneho korenia
 - 5 guličiek nového korenia
 - 2 bobkové listy
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice hladkej múky
 - 2 lyžice sadla
 - majorán podľa chuti
 - štipka sušenej saturejky
 - voda podľa potreby
 - soľ podľa chuti
 
Postup
- Hrach prepláchnite a namočte na 8-12 hodín do studenej vody, najlepšie cez noc.
 - Potom vodu zlejte, zalejte čistou vodou, povarte 10 minút a zase zlejte.
 - Mäso uvarte s koreňovou zeleninou, polovicou cibule a korenia do mäkka, asi 2 hodiny, podľa množstva mäsa.
 - Vývar si odložte.
 - Predvarený hrach zalejte vývarom z mäsa, pridajte nakrájaný zemiak, štipku saturejky a uvarte do mäkka.
 - Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 2 lyžice hladkej múky a opražíme do zlatista.
 - Túto zápražku pridajte do uvarenej hrachovej kaše, ktorá sa nám primerane zahustí.
 - Podľa potreby pridajte vývar z mäsa, prelisujte cesnak, ochuťte soľou a chvíľu povarte.
 - Nakoniec pridajte podľa chuti majoránku.
 - Údené mäso nakrájajte na plátky, pridajte k porcii kaše a ozdobte osmaženou cibuľkou.
 - Podávajte s kyslou uhorkou a chlebom.
 

Chcete tiež ďalších 5 úžasných polievok s vôňou údeného mäsa ? Vyskúšajte ich!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín