Hranolčeky zo sladkých zemiakov na grile

Hranolčeky zo sladkých zemiakov na grile

Ako vyrobiť batátové hranolky na grile. Chrumkavé zvonku, jemné vo vnútri, so sladkým nádychom trstinového cukru. Sú chutné a zdravé!

Čo budeme potrebovať

  • 4 veľké sladké zemiaky so šupkou
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžička mletej chilli papričky alebo kajenského korenia (ak používate kajenské korenie, znížte na 1/4 lyžičky)
  • Nakrájaný čerstvý koriander (voliteľne na podávanie)

Postup

  • Vložte celé zemiaky do veľkého hrnca so studenou vodou.
  • Pridajte 2 lyžice soli a potom priveďte k miernemu varu.
  • Nechajte variť, kým nie sú zemiaky mäkké, ale stále celkom pevné, asi 10 až 15 minút.
  • Scedíme a necháme mierne vychladnúť.
  • Zahrejte gril na strednú teplotu asi 200 stupňov.
  • Každý zemiak rozkrojte pozdĺžne napoly a potom každú polovicu nakrájajte na 4 až 6 nechtíkov.
  • Nechtíky dajte do misy a potom ich pokvapkajte olivovým olejom. Posypte hnedým cukrom, chilli papričkou a zvyšnou 1 lyžičkou soli.
  • Premiešajte.
  • Sladké zemiakové hranolky grilujte z každej strany, kým nebudú ľahko dozlatista hnedé a mäkké, celkom asi 6 minút.
  • Vychutnajte si horúce, posypané koriandrom podľa chuti.

Na čo pridať tieto recepty na batátové hranolky? Vyberte si niektorý z týchto skvelých pokrmov z mäsa . Chute sa dokonale spoja!
Na gril si môžete rovno prihodiť aj zeleninku a vytvoriť si tak dokonalý letný obed .

Na grile opečené sladké zemiaky na doske.
Zdroj: eatingbyelaine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.