Jednoduchý recept na črepníkovú jahodovú bublaninu zvládne úplne každý.
Ingrediencie
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček jogurtu (gréckeho typu)
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- 300-500g jahôd
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Formu na tortu vyložte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte vajcia, jogurt, citrónovú šťavu, olej a vanilkový extrakt.
- V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli.
- Mokré prísady riadne zmiešajte s múčnou zmesou a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy.
- Navrch položte plátky jahôd a dajte piecť na 30-40 minút.
- Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť a potom podávajte posypanú práškovým cukrom.

Používate stále metódu merania surovín od oka? Náš test potravinových váh do kuchyne vám odhalí ich značné výhody. Pozrite sa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín