Rastú!
Čo s nimi?
Nosíte domov plné košíky a dochádzajú vám nápady na spracovanie?
Prinášame vám 6 báječných receptov na hubové omáčky.
Inšpirujte sa!
Naše recepty
Pár rád a tipov
Do guláša z húb môžete pridať aj mäso . Ideálne je hovädzie alebo bravčové.
Ak nechcete, aby vám huby pri omývaní nasiakli vodu a zmäkli, radšej ich očistite kefkou a utrite obrúskom .
Mimo hubovú sezónu sa dá omáčka pripraviť predovšetkým z húb mrazených a dobre uskladnených, z húb sušených alebo nakladaných .
K hubovým omáčkam sa hodí takmer akákoľvek príloha – pečivo, cestoviny, ryža, zemiaková kaša a samozrejme knedle! Žemľové a zemiakové sú klasika. Skúste si ale pripraviť napríklad karlovarský. Inšpirovať sa môžete vo videu: