Vynikajúce recepty na omáčky z húb: inšpirujte sa!

Rastú!

Čo s nimi?

Nosíte domov plné košíky a dochádzajú vám nápady na spracovanie?

Prinášame vám 6 báječných receptov na hubové omáčky.

Inšpirujte sa!

Pár rád a tipov

Do guláša z húb môžete pridať aj mäso . Ideálne je hovädzie alebo bravčové.

Ak nechcete, aby vám huby pri omývaní nasiakli vodu a zmäkli, radšej ich očistite kefkou a utrite obrúskom .

Mimo hubovú sezónu sa dá omáčka pripraviť predovšetkým z húb mrazených a dobre uskladnených, z húb sušených alebo nakladaných .

K hubovým omáčkam sa hodí takmer akákoľvek príloha – pečivo, cestoviny, ryža, zemiaková kaša a samozrejme knedle! Žemľové a zemiakové sú klasika. Skúste si ale pripraviť napríklad karlovarský. Inšpirovať sa môžete vo videu:

Karlovarský knedlík

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.