Japonské kapustové placky so sriracha majonézou

Japonské kapustové placky so sriracha majonézou

Chcete ochutnať zase niečo nové? Potom sú pre vás tieto japonské placky z kapusty s pikantnou majonézou tou pravou voľbou!

Ingrediencie

Na sriracha majonézu:

  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice štipľavej omáčky sriracha
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na placky:

  • 2 extra veľké vajcia
  • 120 ml vody
  • 1 a ½ lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica praženého sezamového oleja
  • 120 g hladkej múky
  • ½ hlávky kapusty, nakrájanej
  • 1 mrkva, olúpaná a nastrúhaná
  • 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
  • rastlinný olej, na vyprážanie

Postup

  1. V malej miske zmiešajte majonézu, srirachu a citrónovú šťavu.
  2. Miešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
  3. Vo veľkej mise ušľahajte vajcia, vodu, sójovú omáčku a sezamový olej do hladka.
  4. Za stáleho šľahania pridávajte po niekoľkých lyžiciach múku, kým nevznikne husté, hladké cesto.
  5. Do cesta pridajte kapustu, mrkvu a jarnú cibuľku.
  6. Poriadne premiešajte.
  7. V nepriľnavej alebo liatinovej panvici rozohrejte na strednom plameni kvapku oleja.
  8. Po zahriatí pridajte naberačku cesta.
  9. Zatlačte na rozpálenú panvicu, aby ste vytvorili kruh s hrúbkou asi 1 cm a prikryte pokrievkou.
  10. Vymažte 3–5 minút dozlatista, potom otočte a smažte ďalšie 3–4 minúty.
  11. Preložte na nahriaty tanier a prikryte alobalom.
  12. Udržujte v teple, zatiaľ čo pripravujete zvyšné placky, v prípade potreby pridajte do panvice viac oleja.
  13. Pokvapkajte sriracha majonézou a posypte nakrájanou jarnou cibuľkou.
Japonské placky z kapusty s pikantnou majonézou servírované na tanieriku s hráškovými strukmi a príborom.
www.easyfood.ie

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.