Nadýchané kačacie v tvare medailónikov poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazyk. K nim postačí napríklad šalát z valeriány.
INGREDIENCIA:
- 4 kačacie prsia
 - plátky slaniny
 - mleté korenie (zelené a čierne)
 - plátky červeného korenia
 - worcester
 
POSTUP:
- Prsia si umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
 - Každý plátok obaľte po stranách slaninou tak, aby ste vytvarovali medailónik.
 - Každý plátok z oboch strán okoreňte a pokvapkajte worcesterom.
 - Dajte do chladničky (nezakrývajte) na 3 až 24 hodín marinovať.
 - Medzitým ich niekoľkokrát otočte.
 - Pred prípravou ich na hodinu nechajte pri izbovej teplote.
 - Predhrejte si rúru na 180 °C.
 - Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu (ideálne takú, ktorá môže aj do rúry).
 - Potom na rozpálenej panvici nechajte medailóniky zatiahnuť.
 - Začnite bokom s kožou a restujte 2 minúty, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty.
 - Teraz môžete premiestniť do rúry a nechať dopiecť na 6 minút (medium rare).
 - Po vybratí z rúry ich zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín