Kančie mäso sa v tomto recepte skvele snúbi s dvoma typmi smotany. Výsledkom je krémový pokrm veľmi delikátnej chuti.
Ingrediencie:
Mäso
- 2000 g diviačie stehná
 - 3 cibuľa
 - 2 mrkvy
 - 1 šálka červeného vína
 - 1 šálka vody
 - 3 PL masti alebo oleja
 - bobkový list
 - borievka
 - soľ
 
Omáčka
- 1 šálka šľahačky
 - 4 PL kyslej smotany
 - 1 šálka vody
 - 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
 - soľ, korenie
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
 - Kančie mäso umyte, osoľte a položte do pekáča, v ktorom chcete mäso piecť.
 - Okolo mäsa rozložte borievka, bobkový list a olúpanú a nakrájanú cibuľu a mrkvu.
 - Prelejte rozpustenou masťou alebo olejom.
 - Následne do pekáča prilejte aj červené víno a vodu.
 - Pečte v predhriatej rúre približne 90 minút.
 - Po tejto dobe mäso z rúry vyberte, prelejte ho trochou vypečenej šťavy a prekryte alobalom.
 - Pokiaľ je treba podlejte ešte trochou vody.
 - Znížte teplotu na 180 ° C a pečte po dobu ďalších 30 minút.
 - Potom diviak stehna, stále zabalený do alobalu, preložte na iný plech a vložte späť do vypnutej rúry.
 - Vypečenú šťavu a zeleninu z pôvodného pekáča použite na prípravu omáčky.
 - Vyberte z pekáča borievka a bobkový list.
 - Následne prilejte k zmesi šálku vody a pomocou varešky od dna odškrabnite všetky pripečené kúsky.
 - Zmes z pekáča preceďte cez sito do hrnca, zeleninu cez sito pretlačte.
 - Pridajte k zmesi kyslú smotanu a priveďte do varu.
 - Vmiešajte aj šľahačku a kukuričný škrob.
 - Dochuťte soľou a korením a povarte približne 2-3 minúty do zhustnutia.
 
Kančie stehno na smotane sa obvykle podáva so žemľovou či karlovarskou knedľou, pridať môžete aj trochu dusené zeleniny.

Pokrmy z diviaka nemusíte vždy pripravovať iba z diviaka stehna. Skúste aj ďalšie rozmanité pochúťky z diviačieho mäsa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín