Klasické konzervovanie egrešov

Klasické konzervovanie egrešov

Zavariť egreše nie je vôbec jednoduchá záležitosť, často sa stáva, že bobule popraskajú. Ukážeme si ďalší spôsob prípravy tak, aby egreše zostal vcelku.

Budete potrebovať

  • egreše
  • nálev
  • poháre na zaváranie
  • ihlu

Postup prípravy

  • A zase rovnako ako predtým – egreše zbavíme stopiek a kvetov, umyjeme.
  • Pripravíme si cukrový rozvar podľa chuti.
  • Dôkladne vysterilizujeme všetky zaváracie poháre, ktoré budeme používať.
  • Egreše nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 5 minút – celý čas udržujeme teplotu okolo 60 stupňov, nesmie dôjsť k varu.
  • Potom egreše nasypeme do studenej vody a následne do pohárov.
  • Poháre dolejeme horúcim nálevom až po okraj.
  • Zaviečkujeme a vložíme do zaváracieho hrnca – asi 1 centimeter od seba.
  • Do zaváracieho hrnca nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené.
  • Varíme 20 minút pod teplotou 85 stupňov.
  • Poháre ešte horúce vytiahneme a otočíme smerom hore dnom.
  • Necháme vychladnúť a skladujeme v chladnom a tmavom mieste.
Egreše v zaváracom pohári s vedľa rozhádzaným čerstvým egrešom.
zdroj: greatbritishchefs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.