Konzervované kozie rohy so zázvorom

Konzervované kozie rohy so zázvorom

K mäsu, syru alebo len tak k pivu snáď neexistuje lepší doplnok, než sú kozie rohy. Zaváranie vám umožní vytvoriť ľahko a rýchlo dobrotu, ktorú môžete servírovať najrôznejšími spôsobmi. Užite si radosť z domáceho zavárania vďaka jednoduchému postupu, ktorý vám umožní vychutnávať si papričky po celý rok.

Ingrediencie

  • 300 g kozích rohov
  • voda podľa potreby
  • 200 ml octu
  • 60 g cukru
  • 20 g soľ
  • 1 lyžička oleja
  • 3 guličky čierneho korenia
  • 1 gulička nového korenia
  • ⅓ bobkového listu
  • ¼ lyžičky hořčicových semienok
  • 1/2 lyžičky zázvoru

Postup

  • Kozie rohy dôkladne umyte. Ak nájdete medzi nimi pokazené časti, odstráňte ich. Teraz si pripravte nálev. Do hrnca nasypte cukor, soľ, vodu a ocot. Zmes varte, kým sa cukor nerozpustí – potrvá to približne 4 minúty.
  • Potom naplňte sterilizovaný pohár olejom, čiernym korením, novým korením, bobkovým listom, horčicovými semienkami a zázvorom. Ten môžete nastrúhať alebo nakrájať na plátky. V každom prípade ho najskôr ošúpte.
  • Do pohára vložte kozie rohy a všetko zalejte pripraveným nálevom. Následne vložte poháre do hrnca, ktorého dno vyložte čistou utierkou. Vďaka tomu zabránite poskakovaniu pohárov. Položte ich do hrnca tak, aby sa ich steny vzájomne nedotýkali a zalejte ich vodou až po viečka.
  • Kozie rohy varte pri teplote vody 85 °C počas 30 minút. Potom poháre vyberte z hrnca a umiestnite ich na uterák viečkom dole, kde ich nechajte voľne vychladnúť.
  • Zavarené kozie rohy nechajte 14 dní odpočívať. Len tak dosiahnete tú najlepšiu chuť. Poháre skladujte na temnom a chladnom mieste. Po otvorení obsah skonzumujte čo najskôr a uchovávajte ho v chladničke.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.