Na zaváranie jahôd používajte skôr tvrdšie jahody. Využite náš nálev z úvodu článku a jednoducho si jahody zakonzervujte v rúre.
Budete potrebovať
- jahody
- nálev
Postup prípravy
- Najskôr jahody zbavte stoniek a umyte ich.
- Rúru predhrejte na 90 stupňov.
- Väčšie jahody prekrojte na polovice, tie menšie nechajte vcelku.
- Pripravte si cukornatý nálev.
- Jahody plňte do pohárov a prelejte ich vychladnutým nálevom.
- Starostlivo zaviečkujte a vložte do hlbokého plechu, ktorý ste podložili utierkou.
- Poháre neskladajte blízko seba a podlejte ich trochou vody.
- Vložte do rúry a pečte asi 20 minút.
- Po vybratí z rúry horúceho pohára postavte hore dnom a nechajte do druhého dňa vychlanúť.

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na konzervovanie marhúľ alebo ako si uchovať obľúbené ovocie po celý rok!

 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín