Recepty s údeninami
Fandíte tradičnej slovenskej kuchyni a poctivo vyrobeným surovinám ?
Potom si určite obľúbite recepty s údeninami!
Údeniny, salámy, šunka či špekáčiky majú v českej kuchyni svoje stále miesto a bez nich by sa nezaobišiel rad regionálnych špecialít , ako sú vláčne slaninové knedle, bryndzové halušky so slaninami alebo špikovaná sviečková . Rovnako tak česká i moravská sviatočná kuchyňa stavia na poctivom základe s údenkou na čele – spomeňte si napríklad na obľúbenú vianočnú vínnu klobásu alebo svadobné šunkové rolky .
Nebojte sa prípravy údeninových jedál a vyskúšajte jednoduché a rýchle recepty na dobroty s údenkami .
Jednoduché recepty na údeninové pochúťky 5x inak. Vyskúšajte ich všetky!
Tieto recepty na párok v rožku nie sú obyčajné pouličné jedlo. Vyskúšajte naše varianty tejto pochúťky!
Dokonalé recepty na omáčky z chrenu s údeným na 3 rôzne spôsoby. Inšpirujte sa!
Lahodné recepty na vínnu klobásu v 5 rôznych variantoch. Pochutnajte si na nej nielen na Vianoce!
Luxusné nátierky zo šunky na chlieb aj jednohubky. Inšpirujte sa!
Úžasné špekáčiky na pive v 5 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!
Ktoré Recepty s údeninami hľadáš?
Pripravte si chuťovky k pivu či vínu
Údeniny priamo nabáda k využitiu v studenej kuchyni. Pripravte si domáce studené pochúťky, ktoré sa skvele hodia na večerné posedenie pri pive či vína.
Príprava studených chuťoviek z údeniek je jednoduchá, s trochou času a šikovnosti si doma môžete prichystať obľúbené lahôdky, ako sú utopenci, tlačenkový šalát alebo najrôznejšie rolky so zdravými náplňami .
Údenina ako hlavný chod
Kúsok údeného mäsa alebo klobáska sa skvele hodí, keď nemáte čas na dlhé varenie. Nie je nič jednoduchšie, než si pripraviť vyprážanú rýchlovku - vyskúšajte osvedčené recepty na rýchlovky z údenín .
Hlavné jedlá s údeninou taktiež patria k tradičným českým jedlám a preto ich neváhajte zaradiť do vášho jedálnička. Pripravte si obľúbené hlavné chody s údenkami , ktoré milovali už naše prababičky.
Hor sa na grilovanie!
Údeniny na čele s údeným mäsom priamo nabáda k vonkajšiemu využitiu a príprave na cestách. Vďaka údeniu majú dlhšiu trvanlivosť ako čerstvé mäso , a tak sú výborným riešením na dovolenku alebo víkendový pobyt na chate. Chystáte sa na piatkovú grilovačku s priateľmi ? Nezabudnite na jednoduchý salámový hamburger , ostrejšie pikantné burty alebo klasické špekáčiky grilované v alobale .
Neviete, ako pripraviť grilované údeniny? Vyskúšajte naše osvedčené recepty a postupy na opekanie klobások, špekáčikov a burtov .






Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín