nie je nič lepšie ako krehké králičie mäso upečené s sladkastou červenou kapustou. Recept na túto dobrotu si môžete vďaka nám pripraviť aj u vás doma! Podávajte ho s lahodným domácim chlpatými knedľami a po celej hostine sa v okamihu zľahne zem!
Čo budeme potrebovať
- 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
 - 2 mrkvy
 - 2 cibuľa
 - 1 strúčik cesnaku
 - 1 lyžička
 - korenie
 - 1 lyžička nového korenia
 - 750 ml suchého bieleho vína
 - soľ
 - čerstvo mleté paprika
 - 3 lyžice prepusteného masla
 - 100 g údenej slaniny (nakrájaná)
 - 3 klinčeky
 - 150 g hlivy ustricovej
 - 1 malá červená kapusta
 - 1 kyslé jablko
 - 2 lyžice masla
 - 1 lyžica vínneho octu
 - 1 lyžica cukru
 - 1 lyžica džemu z červených ríbezlí
 
Postup
- Králika umyte, osušte a dajte do misy. Olúpte a nakrájajte mrkvu, cibuľu a cesnak. Pridajte ku králikovi spolu s guličkami korenia, novým korením a bielym vínom. Marinujte, zakryté, cez noc.
 - Druhý deň mäso vyberte z marinády.
 - Preceďte cez sito a mäso osušte. Mäso osoľte, okoreňte a orestujte na 2 lyžiciach masla.
 - Vyberte z panvice a potrite trochou marinády.
 - Vo veľkej holandskej rúre orestujte slaninu a klinčeky.
 - Pridajte 250 ml marinády. Pridajte králika, prikryte a na miernom ohni duste asi 30 minút.
 - Hlivu nakrájajte na rezančeky.
 - Kapustu nakrájajte nadrobno. Jablko nakrájajte na kocky.
 - Kapustu a jablko podusíme na masle 2–3 minúty.
 - Pridajte 150 ml marinády, ocot, cukor a džem.
 - Na miernej teplote prikrytej duste asi 45 minút do zmäknutia. Dochuťte soľou a korením.
 - Na zvyšnom masle poduste huby, dochuťte soľou a korením a na posledných 15 minút varenia vmiešajte do králičej zmesi.
 - Králika vyberiete z panvice, omáčku preceďte do čistej rajnice a nechajte prevariť.
 - Dochuťte soľou a korením. Králika podávajte na kapustovom lôžku s omáčkou.
 
Viete že nekrehkejšie králičie mäso si môžete vychutnať vďaka pomalým hrncom? Aký je ten najlepší sa dozviete v našejrecenzii na elektrické hrnce .


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín