Výživná nátierka, ktorá môže byť nielen chutnou večerou, ale aj predjedlom či jednou z možností pre rodinnú oslavu či večierok.
Ingrediencie:
- 1 menšia sliepka
- 250 g smotanového syra
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička worcestrovej alebo sójovej omáčky
- soľ, korenie
Postup:
- Sliepku uvarte v hrnci s osolenou vodou domäkka.
- Mäso nechajte vychladnúť, potom ho zbavte kože a pomocou vidličky z neho natrhajte v smere vlákien akési tenké prúžky.
- Následne v miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, worcestrovú omáčku, soľ a korenie.
- Zmes dôkladne premiešajte a až potom do misky pridajte aj kúsky sliepky.
- Opäť premiešajte a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.
Hutná nátierka zo sliepky chutí skvele nielen na čerstvom pečive, ale aj na slaných krekroch.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín