Krémové zapečené zemiaky so schwarzwaldskou šunkou

Krémové zapečené zemiaky so schwarzwaldskou šunkou

Dokonalé krehké zemiaky a schwarzwaldská šunka v krémovej syrovej omáčke spoločne vytvárajú sýty a lahodný pokrm, ktorý sa skvele hodí ako večera počas všedného dňa. Je jednoduchý na prípravu a zachutí celej vašej rodine.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg olúpaných múčných zemiakov
  • 3 lyžice masla
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu alebo ½ lyžičky sušeného
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 a ½ šálky smotany k šľahaná
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • niekoľko kvapiek pálivej omáčky, ako je Tabasco alebo Sriracha
  • ¼ lyžičky worcesterskej omáčky
  • muškátový oriešok podľa chuti
  • ¼ lyžičky mletej horčice
  • 230 g strúhaného čedaru
  • 500 g schwarzwaldskej šunky, nakrájané na tenké plátky
  • 230 g strúhanej mozzarelly

Postup

  • Pomocou mandolíny alebo ostrého noža olúpte a nakrájajte zemiaky na hrúbku 0,3 cm.
  • Nechajte ich v miske so studenou vodou a osušte ich, až ich budete pripravení použiť.
  • V strednom hrnci na strednom plameni rozpustite maslo a pridajte cibuľu, petržlenovú vňať a tymián.
  • Restujte asi tri minúty, alebo kým cibuľa nezosklovatí.
  • Znížte teplotu, pridajte múku a premiešajte.
  • Varte ešte asi tri minúty, alebo kým nezmizne vôňa surovej múky.
  • Pridajte smotanu, soľ, korenie, pikantnú omáčku, worcesterskú omáčku, muškátový oriešok, mletú horčicu a 1 a ½ šálky strúhaného čedaru.
  • Miešajte na strednom plameni, kým sa syr nerozpustí v omáčke, potom zložte z ohňa.
  • Zahrejte rúru na 175 stupňov Cesia.
  • Dvoj až trojlitrovú panvicu vhodnú do rúry alebo zapekaciu misu nastriekajte olejom v spreji.
  • Na dno panvice dajte malé množstvo omáčky.
  • Jednu štvrtinu zemiakov nasypte na omáčku a zakryte dno.
  • Na zemiaky navrstvite jednu tretinu šunky.
  • Ďalej pridajte tretinu zvyšnej omáčky a ďalšiu štvrtinu zemiakov a polovicu nastrúhanej mozzarelly.
  • Pridajte ďalšiu tretinu šunky, tretinu omáčky, štvrtinu zemiakov, poslednú tretinu šunky, druhú polovicu mozzarelly, poslednú štvrtinu zemiakov a zvyšok omáčky.
  • Vrch posypte zvyšným nastrúhaným čedarom.
  • Pečte odkryté po dobu jednej hodiny a 20 minút, alebo kým zemiaky po prepichnutí vidličkou alebo špajdľou nie sú mäkké.
  • Nechajte 30 minút odležať.
  • Servírujte.
Krehké zemiaky a schwarzwaldská šunka zapečené v krémovej syrovej omáčke servírované na tanieri s vidličkou.
www.afamilyfeast.com

Užite si aj naše jednoduché recepty na zapečeného lososa v 5 rôznych variantoch! Konzumovať ho môžete so zemiakmi, ryžou či zeleninovým šalátom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.