Keď už sme pre vás hľadali zaujímavé recepty na túto pochúťku, rozhodne nemohla chýbať aj varianta z kurčaťa. Tento druh mäsa je stále populárnejší, pretože je rýchlo hotové a dá sa pripraviť na akýkoľvek spôsob.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
 - 1 veľká cibuľa
 - Štipka cukru kryštál
 - 150 g poľných húb
 - 150 g lesných húb
 - 2 stredne veľké mrkvy
 - 150 g uhoriek
 - 300 ml paradajkovej šťavy
 - Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
 - Olej
 
Postup:
- Oba druhy húb namočíme do vody. Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.
 - Kuracie mäso nakrájame na stredne veľké kocky.
 - Dobre umyté huby osušíme papierovými utierkami a nakrájame na plátky.
 - Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Nakrájame aj uhorky.
 - Do panvice dáme olej, zohrejeme, prihodíme cibuľu a oba druhy húb.
 - Pridáme cukor a na miernom ohni orestujeme.
 - Vložíme kura a zľahka restujeme, pričom prihodíme mrkvu a zalejeme paradajkovou šťavou.
 - Prisypeme okúsky, zalejeme vodou, aby bolo všetko v nádobe potopené.
 - Zaklopíme pokrievkou. Na miernom ohni dusíme tak dlho, kým sa mäso neprepečie.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín