Tento vynikajúci šalát vás očarí intenzívnou chuťou karí a ananásu. Jemná textúra hlávkového šalátu a pečeného kurčaťa spolu s chrumkavými praženými mandľami prináša jedinečný chuťový zážitok, ktorý si budete chcieť užívať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 400 g kuracích pŕs
 - 120 g konzervovaného ananásu vrátane šťavy z konzervy
 - 1 hlávkový šalát
 - 3 lyžice pražených nasekaných mandlí
 - 200 ml rastlinného oleja
 - 1 vajce
 - 2 lyžičky citrónovej šťavy
 - 1 lyžička kari korenia
 - ¼ lyžičky soli
 
Postup
- Konzervovaný ananás sceďte a šťavu si dajte bokom.
 - Kuracie prsia nakrájajte na kocky a tie pridajte do plastového vrecka.
 - Pridajte soľ a 1 lyžičku karí a korenia do mäsa poriadne votrite.
 - Pridajte 5 lyžíc ananásovej šťavy.
 - Vytlačte z vrecka všetok vzduch a uzavrite ho.
 - Nechajte kura 20 minút marinovať a rúru medzitým predhrejte na 200 °C.
 - Rozklepnite vajcia do vysokej nádoby.
 - Mixujte tyčovým mixérom pohybom hore a dole, pokiaľ vajcia nezdvojnásobia svoj objem a nespenia.
 - Opatrne prilievajte olej pomalým nepretržitým prúdom za stáleho pohybu mixérom hore a dole.
 - Pred pridaním všetkého oleja by mala zmes emulgovať.
 - Po dokončení pridajte 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžičku karí a 1/4 lyžičky soli.
 - Kuracie kúsky položte na plech a pečte pri 200 ° asi 10 minút alebo kým nebudú hotové (skontrolujte, či je najväčší kus prepečený tak, že ho rozkrojíte na polovicu a uvidíte, či je prepečený).
 - Pred pridaním do šalátu mäso nechajte vychladnúť, aby listy šalátu nezvädli.
 - Nakrájajte hlávkový šalát a položte ho na dno servírovacej misy.
 - Ananás nakrájajte na malé kúsky.
 - Pridajte kuracie mäso a kúsky ananásu doprostred šalátu.
 - Navrch dajte pražené nasekané mandle.
 - Šalát pokvapkajte karí majonézou alebo ju podávajte bokom.
 - Užite si to!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín