Tento recept na soté s kuracím mäsom a karí je vhodný pre celú rodinu a je dostatočne ľahký na prípravu v rušnom týždni. Podávajte s basmati ryžou a večera je hotová! Pre ďalšiu inšpiráciu na kura na kari sa pozrite na naše recepty.
Čo budeme potrebovať
- 750 g kuracích pŕs
 - soľ
 - čierne korenie
 - 2½ lyžičky karí
 - 3 lyžice rastlinného oleja
 - 1 stredne žltá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
 - 240 ml kuracieho vývaru
 - 1 lyžica kukuričného škrobu
 - 2 lyžičky cukru
 - 1 šálka mrazeného hrášku
 - 60 g gréckeho jogurtu
 - hrsť nasekaného čerstvého koriandra
 
Postup
- Kurča rovnomerne posypte ¾ lyžičky soli, ¼ lyžičky korenia a 1 lyžičkou karí.
 - Zahrejte 1 ½ lyžice oleja na panvici na vysokú teplotu.
 - Pridajte kura a za občasného miešania varte asi 3 minúty, kým ľahko nezhnedne.
 - Čiastočne uvarené kura preložte do čistej misky a dajte bokom.
 - Pridajte zvyšné 1½ lyžice oleja do panvice a nastavte teplotu na strednú.
 - Pridajte cibuľu a za občasného miešania opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
 - Vmiešajte cesnak, zázvor a zvyšné 1½ lyžičky karí a varte, kým sa nerozvonia, ešte asi minútu.
 - Vývar a kukuričný škrob prešľahajte, aby sa kukuričný škrob rozpustil, a potom pridajte na panvicu spolu s cukrom a ⅛ lyžičkou soli.
 - Priveďte do varu, potom stiahnite plameň na strednej a varte, kým omáčka pekne nezhustne, asi 5 minút.
 - Pridajte hrášok a čiastočne varené kura na panvicu, stiahnite teplotu na minimum a varte, kým nie je kura prepečené, niekoľko minút.
 - Zložte z platne a vmiešajte jogurt a koriander. Potom dochuťte soľou a korením podľa chuti.
 - Podávajte s basmati ryžou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín