Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý zvládnete pripraviť behom chvíľky! Vychutnajte si kuracie mäso spolu s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou. Je to lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia, nakrájané na rezančeky
 - 200 g zmesi lesných húb (môžete použiť akýkoľvek druh huby)
 - 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
 - 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
 - 1 lyžica olivového oleja
 - 3 plátky slaniny nakrájané na 1 cm kúsky
 - 1 malý pohár bieleho vína (alebo malý pohár kuracieho vývaru)
 - 100 ml smotany na šľahanie
 - 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
 
Postup
- Rozpáľte stredne veľkú panvicu na strednom plameni.
 - Keď je horúca, pridajte polovicu olivového oleja a opečte kuracie rezančeky zo všetkých strán.
 - Vyberte kura z panvice.
 - Potom pridajte zvyšný olivový olej, cibuľu, huby a slaninu a opekajte, kým slanina nezačne byť chrumkavá.
 - Pridajte mäso späť do panvice, aj s prípadnou šťavou, a ďalej pridajte aj cesnak a biele víno.
 - Priveďte do varu a potom stiahnite plameň na mierny.
 - Nakoniec pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať a pomaly priveďte do varu.
 - Podávajte s dusenými zelenými fazuľkami a cukrovým hráškom.
 

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na zapečené huby na 7 rôznych spôsobov. Pochutnáte si!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín