Tento úžasný pokrm z pomalého hrnca si môže bez výčitiek vychutnať celá rodina. Krémová omáčka, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky, je plná šampiňónov a kokosového mlieka a ochutená cibuľou, cesnakom a citrónovou šťavou. Mňam!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 2 lyžice avokádového oleja
 - cca 2 kg naporciovaného kurčaťa na kúsky, s kosťou
 - 500 g zemiakov, nakrájaných na 5 cm kúsky
 
Na krémovú omáčku:
- 1 lyžica avokádového oleja
 - 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
 - 230 g šampiňónov, nakrájaných
 - 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
 - 420 ml konzervovaného kokosového mlieka
 - ½ šálky čerstvej citrónovej šťavy
 - 2 lyžice tapiokovej múky
 - 1 lyžica talianskeho korenia
 - ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti
 
Postup
- Avokádový olej rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote a pridajte cibuľu.
 - Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 minút.
 - Vmiešajte šampiňóny a cesnak, posypte morskou soľou a panvicu zakryte.
 - Varte za občasného miešania, kým šampiňóny nezmäknú a nezhnednú, asi 5 až 8 minút.
 - Vmiešajte kokosové mlieko, citrónovú šťavu a talianske korenie a priveďte do varu.
 - Vmiešajte tapiokovú múku a pokračujte vo varení za pravidelného miešania, kým omáčka nezhustne, asi 5 minút.
 - Pridajte avokádový olej do veľkej liatinovej alebo nerezovej panvice a zahrejte ho na vysokú teplotu.
 - Akonáhle je panvica veľmi horúca (175 stupňov Celzia alebo viac), pridajte kuracie kúsky kožou dole.
 - Opekajte 3 až 5 minút, alebo pokiaľ nie je kožička pekne zlatistá. P
 - povedalopte na druhú stranu a opekajte ďalšie 2 až 3 minúty (zatiaľ nie je nutné kura prepekať).
 - Pravdepodobne to budete musieť urobiť v 2 až 3 dávkach, v závislosti od veľkosti vašej panvice a množstva kurčaťa, ktoré použijete.
 - Pridajte zemiaky do pomalého hrnca, potom aj opečené kura a omáčku.
 - Všetko trochu premiešajte a potom priklopte pokrievkou.
 - Pomaly varte v režime HIGH 3 až 4 hodiny alebo v režime LOW 6 až 8 hodín, alebo pokiaľ kurča nie je mäkké a prepečené.
 - Podávajte kura a zemiaky s množstvom omáčky a užite si to!
 

A čo naše výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre ? Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín