Turecké soté z kuracieho mäsa je zdravé a jednoduché jedlo plné stredomorskej chuti. Vyrába sa restovaním kuracích kúskov s cibuľou, paradajkami, paprikou a rôznym korením. Tento pokrm spĺňa všetky očakávania pre ideálne jedlo na všedný deň. Restované kúsky mäsa podávajte s jedným z týchto troch receptov na ryžu .
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
 - 600 g kuracieho stehenného rezňa (alebo pŕs)
 - 1 stredná cibuľa (nakrájaná nahrubo)
 - 2 zelené papriky
 - 2 červené papričky
 - 50 g paradajkového pretlaku
 - 25 g tureckej pálivej paprikovej pasty
 - 1 lyžička pul biber papriky (alebo klasické chilli)
 - 1 lyžička cukru
 - 250 g paradajky (ošúpané a nahrubo nakrájané)
 - 200 ml vody
 - 15 g listovej petržlenovej vňate
 - soľ
 - korenie
 
Postup
- Zahrejte hrniec na strednú teplotu.
 - Pridajte olivový olej a opekajte kura
 - Ide o to, aby sa kura osmahlo, nie uvarilo.
 - Znížte teplotu na stredne nízku.
 - Smažte cibuľu a papriku do zmäknutia, 8–10 minút, pravidelne miešajte av prípade potreby pridajte ďalší olej.
 - Pridajte paradajkový pretlak, feferónkovú pastu, pul biber a cukor.
 - Vymažte ďalšiu minútu alebo dve za stáleho miešania.
 - Pridajte nakrájané paradajky, kuracie mäso (s prípadnou šťavou) a vodu.
 - Dobre premiešajte a priveďte do varu, potom nechajte variť, kým sa kura neprevarí, 10–15 minút.
 - Stiahnite teplotu a vmiešajte plocholistú petržlenovú vňať.
 - Pred podávaním nechajte ďalších 5 minút odležať.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín