Lasagne s kuracím mäsom a špenátom

Lasagne s kuracím mäsom a špenátom

Tieto kuracie lasagne so špenátom je perfektnou kombináciou kuracieho mäsa, špenátu, bohatej a krémovej bielej omáčky a mazľavé zmesou troch syrov z parmezánu, ricotty a mozzarelly.

Čo budeme potrebovať

Na bielu omáčku

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 60 g nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 4 lyžice masla
  • 30 g múky
  • 375 ml kuracieho vývaru
  • 125 ml hustej smotany
  • 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Na lasagne

  • 12 cestovín lasagne
  • 900 g ricotty
  • 190 g parmezánu, jemne nastrúhaného
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička soli
  • štipka čerstvo mletého čierneho korenia
  • 230 g mrazeného špenátu, rozmrazeného a dôkladne scedeného
  • 750 g nakrájaného vareného kurčaťa
  • 250 g strúhaného syra mozzarella

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Lasagne uvaríme al dente podľa návodu na obale.
  • Zatiaľ čo sa rezance varí, rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a varte do zmäknutia, asi 2-3 minúty.
  • Pridajte cesnak a varte 30–45 sekúnd za častého miešania, aby sa nepripálil.
  • Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho šľahania 2-3 minúty šľaháme do svetlo zlatistej farby.
  • Pridajte kurací vývar a smotanu a za stáleho miešania asi minútu šľahajte, potom osoľte, okoreňte a priveďte k miernemu varu.
  • Občas šľahajte 2-3 minúty do zhustnutia. Odstráňte z ohňa a pridajte ½ parmezánu a nasekanú petržlenovú vňať, potom premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • V samostatnej miske zmiešajte ricottu, ¼ parmezánu, vajcia, soľ a korenie.
  • Potom vmiešame špenát a kuracie mäso.
  • Na dno zapekacej misky rozotrite trochu omáčky. Pridajte 3 cestoviny lasagní.
  • Pridajte ⅓ zmesi kuracieho špenátu na cestoviny, potom pridajte ½ omáčky. Navrch dajte ¼ mozzarelly a parmezánu.
  • Pre poslednú vrstvu pridajte rezance, omáčku a syr.
  • Zakryte alobalom a vložte do rúry asi na 25 minút, potom alobal odoberte a pečte ďalších 15–20 minút, kým na povrchu nezhustne a nezhnedne.

K talianskej kuchyni patria neodmysliteľne cestoviny. Ak si ich chcete sami doma vyrábať budete k tomu potrebovaťvysoko kvalitné strojčeky na cestoviny , ktoré prešli našou recenziou! Vyberte si ten svoj!

Nádherné nadýchané lasagne so špenátom a krehkým mäsom.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.