Tieto výdatné lievančeky z ovsených vločiek, chia a ľanových semienok, príjemne osladené javorovým sirupom, sú nabité živinami, vlákninou, bielkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navyše si na nich dozaista pochutnáte!
Ingrediencie
- 3 šálky bezlepkových ovsených vločiek
 - 2 lyžičky prášku do pečiva
 - 1 lyžička jedlej sódy
 - 1 lyžička soli
 - 2 lyžice chia semienok
 - 2 polievkové lyžice ľanových semienok
 - ¼ šálky javorového sirupu
 - 1 vajce
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 1 a ½ šálky mlieka
 - 2 lyžice masla
 
Postup
- Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu.
 - 2 šálky ovsených vločiek rozmixujte na múku vo výkonnom mixéri alebo kuchynskom robote, asi 30 sekúnd.
 - K ovsenej múke pridajte prášok do pečiva, sódu, soľ, chia semienka a ľanové semienka a chvíľu pulzujte.
 - Pridajte zostávajúcu šálku ovsených vločiek, javorový sirup, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko.
 - Mixujte 30–45 sekúnd alebo kým sa všetko nespojí.
 - Predhriatu panvicu potrite maslom a dajte na ňu ¼ šálky cesta na jeden lívanec.
 - Vymažte, kým okraje nezačnú tuhnúť, 3-4 minúty.
 - Otočte a pokračujte v vyprážaní ešte 2–3 minúty.
 - Podávajte teplé alebo udržujte v rúre na 95 ° C až 15 minút.
 

Vyskúšajte ďalšie zdravé a chutné recepty z ovsených vločiek ! Na raňajky aj desiatu je možné ľahko konzumovať napríklad vo forme lievancov, palaciniek, muffinov, koláčov či pudingu. Ktorý recept vyskúšate ako prvý?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín