Objavte recept na najlepšie makrónky: Svetoznámy dezert si ľahko pripravíte aj doma

Rôzne farebné pusinky plnené krémom.

Sladkosť, ktorú miluje celý svet.

Ich príprava je síce náročná, ale výsledok za to určite stojí.

Máte radi výzvy? Vyskúšajte naše recepty na makrónky a upečte si ich doma!

Chcete ešte viac inšpirácie? Pozrite sa na ďalšie recepty na krémy a polevy .

Ako piecť makrónky: rady a tipy profesionálov

  • Bielky sú lepšie odležané – pripravte si bielky deň vopred, dajte ich do misky, prikryte igelitom a nechajte ich odpočívať v chladničke.
  • Cesto by malo mať lávovú konzistenciu – musí sa ťahať a byť jemné; ani pevné, ale ani tekuté.
  • Urobte si šablónu – na papier na pečenie obkreslite kolieska s priemerom 4 cm a cestom ich vyplňte. Všetky makrónky tak budú rovnako veľké.
  • V ceste nesmie zostať vzduch – po vytvorení koliesok na plechu ním niekoľkokrát kliknite o pracovnú dosku.
  • Pečte radšej na nižšiu teplotu – pri vysokej môžu škrupiny popraskať.
  • Po vybratí z rúry nepredávajte makrónky hneď, nechajte ich najskôr chvíľu chladnúť na plechu.
  • Pokiaľ sa vám nechce pripravovať krém môžete škrupiny plniť marmeládou alebo nugetou.
  • Myslite na budúcnosť – makrónkové škrupiny môžete zmraziť a vybrať ich až to bude potrebné. Potom ich stačí len naplniť a báječný dezert máte na stole.
  • Nebojte sa kombinácií – s farbami a príchuťami sa môžete naozaj pohrať. Zvolíte radšej cesto a krém v rovnakej farbe alebo dáte prednosť kontrastu? Alebo urobte dvojfarebné!
  • Očarte zdobením – vrch makrónky môžete ozdobiť kúskom orieška, ovocnou kôrou, čokoládou alebo cukrárskym sypaním, fantázii sa naozaj medze nekladú.
  • Aj keď sú pracné, stoja za to – makrónky predstavujú nekonečné množstvo kombinácií a môžete ich upraviť tematicky, ku každej príležitosti. Vie byť uhladené a elegantné alebo rozverné a hravé.
  • Sú krásnym jedlým darčekom a vedieť ich pripraviť ich prestížnu záležitosť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.