Glazúru môžete vytvoriť buď v podobe pikantnej, ak použijete pálivý kečup, alebo nepikantnú, v prípade, že dáte prednosť normálnemu kečupu.
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa
 - 1 a 1/4 šálky strúhanky
 - 1 šálka mlieka
 - 2 vajcia
 - 1/2 šálky nakrájanej cibule
 - 1/2 šálky strúhaného parmezánu
 - 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
 - 2 PL paradajkového pyré
 - 2 PL worcestrové omáčky
 - 1 čajová lyžička soli
 - 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
 - 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
 
Glazúra
- 3/4 šálky kečupu, pálivej alebo jemnej
 - 1 PL worcestrové omáčky
 - 3 PL hnedého cukru
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 175°C.
 - Vo veľkej mise zmiešajte leté mäso a všetky suché prísady, teda strúhanku, cibuľu, parmezán, petržlen, cesnakový prášok, soľ a korenie.
 - Dôkladne premiešajte.
 - Následne do misky pridajte mlieko, vajcia, paradajkové pyré a worcestrovú omáčku.
 - Opäť dôkladne premiešajte a všetky ingrediencie do seba zapracujte.
 - V menšej miske si pripravte glazúru zmiešaním kečupu, cukru a worcestrovej omáčky.
 - Následne niekoľko lyžíc tejto zmesi naneste na dno formy na pečenie, v ktorej chcete mäsový nákyp piecť.
 - Potom vložte do formy mäsovú zmes a na jej vrchnú časť naneste zvyšné množstvo glazúry.
 - Vložte do predhriatej rúry na približne hodinu a štvrť.
 
Takto pripravený nákyp sa najčastejšie podáva so zemiakovou kašou alebo šťouchanými zemiakmi.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín