Táto luxusná polievka Albondigas sa pripravuje z guličiek z ryže a hovädzieho mäsa, ktoré sa dusia v paradajkovom vývare spolu so zemiakmi, mrkvou a cuketou. Je výdatná a bude chutiť deťom aj dospelým!
Ingrediencie
Na mäsové guličky:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 1/2 šálky varenej bielej ryže
 - 1 lyžička lisovaného cesnaku
 - 1 vajce
 - 1/4 šálky nasekaných lístkov koriandra
 - 1 lyžička drvenej rímskej rasce
 - 3/4 lyžičky soli
 - 1/4 lyžičky korenia
 
Na polievku:
- 2 lyžičky olivového oleja
 - 1/2 šálky cibule, nakrájané na kocky
 - 1 lyžička lisovaného cesnaku
 - 3 mrkvy, olúpané, nakrájané na štvrťky a nakrájané na plátky
 - 1 a 1/2 šálky zemiakov, olúpaných a nakrájaných na cca centimetrové kúsky
 - 6 šálok hovädzieho vývaru
 - 1 plechovka (425 ml) drvených paradajok
 - 230 ml paradajkovej omáčky
 - 1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
 - 1/2 lyžičky sušeného oregana
 - 1 veľká cuketa, nakrájaná na štvrtky a potom na plátky
 - 1/4 šálky nasekaných lístkov koriandra
 - soľ a korenie na dochutenie
 
Postup
- Do veľkej misy dajte hovädzie mäso, ryžu, cesnak, vajcia, koriander, rascu, soľ a korenie.
 - Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
 - Mäsovú zmes rozvaľkajte na cca 2 cm veľké mäsové guličky.
 - Mäsové guličky položte na tácku.
 - Zahrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
 - Pridajte cibuľu a mrkvu a restujte 3-4 minúty.
 - Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
 - Do hrnca pridajte zemiaky, hovädzí vývar, paradajky, paradajkovú omáčku, rascu a oregano.
 - Priveďte do varu.
 - Varte 10 minút.
 - Mäsové guličky vhoďte do polievky a varte ďalších 10 minút.
 - Pridajte cuketu a varte ďalších 5 minút.
 - Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
 - Posypte nasekaným koriandrom a podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín