Nebojte sa spojenia morčacieho mäsa s pečeňou, naopak priamo sa to nabáda.
Pečeň pre mnoho ľudí nie je tou najobľúbenejšou lahôdkou, pritom ale obsahujú veľké množstvo pre telo dôležitých látok a pomáhajú napríklad aj správnemu fungovaniu nervového systému.
Ingrediencie
- 1 väčšie kruté prsník
 - 1 balíček kuracej pečene (350 g)
 - 2 vajec
 - 2 cibuľa
 - soľ a korenie
 - horčica
 - bylinky podľa chuti – pažítka, petržlen
 
Postup
- Krutie mäso nakrojíme v polovici a do strán nakrajujeme a rozvinieme, až vznikne približne rovnako silný plát.
 - Plát mäsa jemne naklepeme.
 - Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
 - Na panvici zosklovatíme na jemno nakrájanú cibuľu.
 - Rozmrazená kuracia pečeň, umyjeme, prekrojíme na menšie časti.
 - Okoreníme, dáme na panvicu k cibuľke a dusíme ich domäkka.
 - Potom v nich rozmiešame vajcia, počkáme, kým sa zrazí.
 - Zmes osolíme a rozotrieme ju na plát mäsa.
 - Opatrne zvinieme a omotáme niťou.
 - Roládu prenesieme na pekáč, osolíme ju a podlejeme vodou.
 - Pečieme pri 200 ° C necelú hodinu.
 - Počas pečenia podlievame roládu výpekom.
 - Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo zemiakovými plackami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín