Morčacie guláš so šampiňónmi

Morčacie guláš so šampiňónmi

Tento luxusný guláš s kúskami morčacieho mäsa, cibuľou, cesnakom, paprikou a šampiňónmi v pikantnom jogurtovo-paradajkovom základe jednoducho musíte vyskúšať. Je totiž úplne vynikajúca!

Čo budete potrebovať

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • až 4 papriky rôznych farieb, nakrájané na tenké plátky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
  • trocha kajenského korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 700 – 1000 g morčacích stehien alebo pŕs bez kostí a kože, nakrájaných na veľké kúsky
  • 110 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 400 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 3/4 šálky plnotučného jogurtu

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a papriku a opekajte, kým nezačnú mäknúť a ľahko hnednúť.
  • Pridajte papriku (korenie) a cesnak a opekajte ďalších 30 sekúnd, kým sa cesnak nerozvonia.
  • Papriku, cibuľu a cesnak vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Zostávajúce 2 lyžice oleja opäť rozohrejte na vysokom plameni.
  • Pridajte do panvice šampiňóny a mäso.
  • Za častého miešania opekajte 3–4 minúty, kým mäso a šampiňóny nezačnú hnednúť.
  • Znížte teplotu na strednú, vráťte zmes papriky a cibule do panvice a dobre premiešajte.
  • Pridajte do panvice paradajky spolu s worchesterskou omáčkou, citrónovou šťavou, rozmarínom a čiernym korením.
  • Dobre premiešajte, znížte teplotu na stredne nízku, panvicu prikryte a varte 15–20 minút.
  • Kukuričný škrob vmiešajte do jogurtu a pridajte do omáčky.
  • Varte na miernom ohni, občas premiešajte, kým omáčka trochu nezhustne.
  • Podávajte s ryžou, polentou alebo zemiakovou kašou.
uláš s kúskami morčacieho mäsa, cibuľou, cesnakom, paprikou a šampiňónmi v pikantnom jogurtovo-paradajkovom základe na panvici.
www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.