5 chrumkavých receptov na najlepšie mexickej nachos. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Doma pripravované pokrmy sú bezpochyby najlepšou možnosťou, keď si chcete plnými dúškami vychutnať plné chute kvalitných surovín.

Presne to môžete čakať od týchto rýchlych a jednoduchých receptov na nachos, na ktorých si takto pochutnáte jedine v Mexiku.

Vychutnajte si ho s poriadnou dávkou avokádového guacamole alebo iným dipom, ktorý nájdete na konci tohto článku. Možností je nespočetné množstvo vyskúšajte ich všetky a choďte tú svoju obľúbenú kombináciu.

Tak kde začnete?

História nachos

Nachos vznikol v meste Piedras Negras, Coahuila, tesne za hranicou s Texasom. Nachos boli prvýkrát upečené v roku 1940, vo Victory Club, keď sa pravidelná zákazníčka, spýtala, či by s priateľkami mohli dostať inú popoludňajšiu desiatu ako obvykle.

Vo chvíli kulinárskej inšpirácie boli k čerstvo usmaženým kúskom kukuričných tortill, pridané nakladané kúsky jalapeno a tavený syr. Tento recept bol neskôr, roku 1954, vytlačený v kuchárke Svätej Anny a popularita pokrmu sa rýchlo rozšírila po celom Texase a juhozápade.

Dnes si ho vychutnávame v najrôznejších podobách s najrôznejšími omáčkami a prílohami. Presne tak ako ich vidíte tu, v našich receptoch na nachos.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.