Žihľavy patria k jarnej kuchyni už od nepamäti, ale nemusíte sa obmedzovať len na žihľavový špenát či plnku. Vyskúšajte lahodnú sekanú so žihľavou a údeným mäsom, ktorá sa skvele hodí na sviatočný stôl.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 100 g cibule
 - 50 g cesnaku
 - miska čerstvých mladých žihľav
 - 120 ml mlieka
 - 2 svetlé žemle
 - soľ a korenie podľa chuti
 - majorán
 
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
 - Žihľavy prelejeme horúcou vodou, zlejeme a necháme odkvapkať.
 - Žemle nakrájame na kocky a zalejeme mliekom, aby napučali a zmäkli. Prebytočné mlieko vytlačíme.
 - Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, žemle, cibuľku a prelisovaný cesnak a dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Pridáme žihľavy a dobre premiešame.
 - Mäsovú zmes vložíme do pekáča, podlejeme pohárom vody a pečieme cca 45 minút. Počas pečenia môžeme niekoľkokrát poliať výpekom.
 
Nezabudnite na záver slávnostného obeda podávať sladkú bodku! Podávajte s týmto receptom na veľkonočnú sekanú osvedčené veľkonočné zákusky , ktoré nesklamú.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín